به گزارش قدس آنلاین وبه نقل از آستان نیوز، مهر ماه سال گذشته بود که مرکز نوآوری ویتا با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شد؛ مرکزی که پروژه بازچرخانی یا همان تعمیر، به روزرسانی و نوسازی دستگاهها و تجهیزات پزشکی را بر عهده گرفت تا با مشارکت و سرمایه گذاری شرکت فناوری و نوآوری آستان قدس رضوی و همکاری شتاب دهنده سنتز دانشگاه صنعتی شریف اقدامی مهم در حوزه بهداشت و درمان آغاز شود.
تجهیزات معیوب در مسیر بازسازی
پیش از این، دستگاه ها و تجهیزات پزشکی به دلیل نداشتن دانش کافی چه برای راه اندازی و چه برای تعمیر، در وضعیت اسقاط قرار میگرفتند، اما این پروژه شرایطی را فراهم کرد تا تجهیزات معیوب وارد مسیر بازسازی و احیا شوند. در قالب این طرح با دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح، دستگاه های پزشکی که قابلیت بازچرخانی را دارند، شناسایی شده و پس از خرید تجهیزات لازم، عملیات بازچرخانی انجام میشود.
بازچرخانی 20 ونتیلاتور در دوره کرونا
طبق گزارش شرکت فناوری و نوآوری رضوی، از زمان افتتاح این مرکز تاکنون یک دستگاه سی تی اسکن، یک دستگاه تصویر برداریCRM و 20 دستگاه ونتیلاتور توسط متخصصان داخلی بازچرخانی شده است و تعمیر و به روزرسانی 81 دستگاه دیگر نیز در دست اقدام است که پیش بینی می شود تا در ماه های آینده تکمیل شود.
همچنین این مرکز قصد دارد از تیر ماه سالجاری با بهره گیری از توانمندی متخصصین کشور، توان بازچرخانی خود را به 20 واحد دستگاه در ماه در خطوط بازچرخانی، از جمله 12 واحد دستگاه تنفسی، ارتقا دهد تا در شرایط بحرانی کشور ناشی از شیوع کرونا و تحریمها، گام موثری در راستای تامین نیاز به تجهیزات پزشکی بر دارد.
حمایت از نخبگان و جلوگیری از خروج ارز
بهره وری و استفاده از توانمندی نیروی متخصص داخلی از جمله اهداف طرح بازچرخانی تجهیزات پزشکی است، چرا که علاوه بر اشتغالزایی، نقش موثری در جلوگیری از خروج نخبگان از کشور داشته است. جلوگیری از خروج ارز نیز یکی دیگر از اهداف پروژه بازچرخانی تجهیزات پزشکی در داخل کشور است.
نظر شما